Volit rozumem nebo srdcem? Trpělivost nebo tendenčnost? Víra nebo cynismus? Volba prezidenta jako zrcadlo uvažování Čechů.

8. 1. 2013 17:26
Rubrika: K zamyšlení

Hned v úvodu chci upozornit, že článek není můj, ale je převzatý. Avšak jelikož není přístupen všem, tak vám jej zde sdílím, neboť se mě velice lůbí a pokud i vy máte obdobný názor, nebojte se jej sdílet dál.

Autorem je  Hanka Bambus Březinová. článek je převzat zde

Protože se mi už časově vymkl z rukou čas strávený na fb psaním o svám názoru, zkusím to shrnout a koho to zajímá, nechť si to přečte:

 

Z meho pohledu cela prezidentska kampan nazvana "volte rozumem"  nebo "volte proti Zemanovi" necim smrdi a bere lidem alespon tu moznost verit tomu, ze si muzou zvolit koho chteli jako prezidenta. A to bez ohledu na to, zda kandidáti jako např. Roithová, Fisherová,Sobotka apod mají v těchto volbách  šanci. V okamžiku, kdy si nemuzu zvolit koho chci, ale musim dle řady mediálních guru vybrat mensi zlo, narazim na stejny problem jako u parlamentnich voleb, kdy kazdy voli velke strany protoze male nemaji sanci a pote 4 roky brbla, ze je to vsechno jedna pakaz.

 

Tahle volba z meho pohledu ukazuje vic nez kdy jindy bazlivost ceskeho uvazovani poznamenaneho komunismem. To rika: "Pokud chci neco dokazat a dat hlas, ktery ma smysl musim volit nekoho, kdo muze podle medii konkurovat Zemanovi, pokud nebudu volit s vetsinou a dam hlas tomu, kdo je mi sympaticky je zbytecne chodit k volbam". Na to zle rict jedine "Jen mrtve ryby plavou s proudem." Bohuzel jak volby pravdidelne ukazuji, Češi jsou v tomto ohledu mrtvý narod.

 

Já mám, ale pocit, že to dlužíme minimálně našim rodičům, kteří za lepší budoucnost zvonili klíčema. Z mého pohledu to někde začít musí, i kdyby to znamenalo několikrát dát hlas kandidátovi, který podle průzkumů nemá šanci, říkáme tím, že se nebojíme vyjádřit SVUJ nazor. Naše generace je první, která není poznamenaná komunismem, ví jakou moc mají média a internet a z historie ví, jak lehké a nebzpečné je jít s proudem. Pokud u teto idelogie vydržíme a ukážeme, stejně jako naši rodiče, odvahu postavit se tomuto zažitému způsobu myšlení v naší zemi, věřím že to v budoucnu přinese ovoce. Změna ale není možná HNED, je potřeba mít trpělivost a obětovat krátkodobou hrdost ve prospěch dlouhodobé změny.

 

Ještě před pár lety každý tvrdil, že se malé strany do vlády nedoostanou a pak se tam jeden rok dostaly dvě. VV a TOP9 které toho ve vládě moc dobrého nepředvedly, ale daly šanci dalším malým stranám. Jak říkám,  je to o tom, že to jde, jde změnit uvažování. Ale musí se to dít pomalu.

 

Začněme třeba tak, že dáme hlas tomu, komu chceme dát hlas. A třeba vyšší procenta malých kandidátů v těchto volbách podpoří za další 4 roky další lidi k tomu, nebát se jim dát hlas,pokud jsou jim sympatičtí...a kdo ví, za pár let třeba budou ve vládě sedět slušnější a čestnější lidé. Pokud je k tomu nutné, aby si Češi "nabili držku" a nechali prezidentovat Zemana, prosím! Myslím, že to risknu! Je to z mého pohledu lepší než věčně plavat se středním proudem a volit donekonečna menší zlo. Myslím si, že je na nás, nynější generaci mladých lidí, abysme "vytáhli svoje pomyslné klíče"a začli zvonit na poplach. Nemůže změnit společnost, dokud nezměníme svůj způsob uvažováníJe to na vás jakou cestu zvolíte. Já budu mít po volbách čistě svědomí. Budete toto moct říct i vy?

Zobrazeno 4613×

Komentáře

AtamanIvanSirko

JiKu: To by platilo, pokud by už nikdy žádné další volby nebyly. Při svém způsobu volby si na mrkvové zmrzce S JISTOTOU NIKDY nepochutnáte, protože mrkváři, vida nezájem, do příštích voleb přejdou na pěstování kapradí.

Zobrazit 45 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Reklama

Pokud víte o nějaké akci na kterou by jste chtěli upoutat tak napište vzkaz

fotogalerie

!!!Nyní ve vývoji!!!

Církevní Silvestr - Kvasice 2010

Dušičkový volejbal - Ostr. Lhota 2010

Odkazy

nic

Autor blogu Grafická šablona signály.cz